Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ-ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΟ




DSC06648

  Με λίγο σπάγγο, απλή κόλλα και ένα μπαλόνι μπορείς κι εσύ να φτιάξεις ένα εύκολο και γρήγορο φωτιστικό ή κηροπήγιο για να διακοσμήσεις το σπίτι σου.
Μάθε πως παρακάτω!
.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • Σπάγγο 
  • Κόλλα χειροτεχνίας
  • η ξυλοκολλα κρυσταλιζε
  • Πινέλο
  • Μπαλόνι
  • Εφημερίδες
  • Βάση από παλιά χαρτοταινία ή άλλο στρογγυλό σχήμα
  • Μαρκαδοράκι ανεξίτηλο

Ξεκινάς φουσκώνοντας το μπαλόνι σου. Το πόσο μεγάλο θα είναι το μπαλόνι θα καθορίσει και το μέγεθος του φωτιστικού σου. Στη συνέχεια με τον μαρκαδόρο και τη βάση της χαρτοταινίας ζωγραφίζεις στην επάνω και την κάτω πλευρά του μπαλονιού σου το περίγραμμα της βάσης. Προσοχή να είναι συμμετρικοί οι δύο κύκλοι.

Άπλωσε τις εφημερίδες σου και με λίγο νερό αραίωσε λίγη από την κόλλα σου σε ένα μπολακι. Με το πινέλο σου πέρνα μπόλικη από την κόλλα, γύρω γύρω σε όλο το μπαλόνι. Προσοχή να μη στάζει η κόλλα επάνω σου!

Πιάσε με το ένα σου δάχτυλο τον σπάγγο και ξεκίνα να τον τυλίγεις γύρω γύρω από το μπαλόνι μέχρι να έχει καλυφθεί καλά όλο. Βοηθάει να ξεκινήσεις από την κορυφή και να κινείσαι κυκλικά γύρω γύρω.

Είναι πολύ σημαντικό, όπως θα τυλίγεις τον σπάγγο να φροντίσεις να μην περάσεις καθόλου μέσα από τους δύο κύκλους που ζωγράφισες με τον μαρκαδόρο σου στην κορυφή και τον πάτο του μπαλονιού. Συνέχισε να τυλίγεις μέχρι να γίνει το πλέγμα όσο πυκνό σου αρέσει. Όσο περισσότερο σπάγγο βάλεις τόσο πιο σταθερό θα γίνει το φωτιστικό σου.

Όταν τελειώσεις με το τύλιγμα, αρκεί να τοποθετήσεις την ακρούλα κάπου μέσα στο πλέγμα από σπάγγο. Δεν χρειάζεται να κάνεις κόμπο. Με το πινέλο σου πέρνα άλλη μια φορά γενναίες ποσότητες κόλλας αραιωμένης με νερό, μέχρι να καλυφθεί ο σπάγγος καλά και σε όλα τα σημεία.

Αφήνεις το φωτιστικό σου να στεγνώσει πολύ καλά για περίπου 24 ώρες επάνω στη βάση της χαρτοταινίας. Για να μην σου κολλήσει εκεί μπορείς να βάλεις και λίγο διάφανη μεμβράνη. Όταν έχει στεγνώσει ο σπάγγος σκάς το μπαλόνι με μια καρφίτσα και το φωτιστικό σου είναι έτοιμο! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν κηροπήγιο ή να του βάλεις ντουί και να το κρεμάσεις στο δωμάτιό σου!



http://www.ftiaxto.gr

5 σχόλια: