Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Μελομακάρονα με μερέντα ...Πασχαλινα!!!


Υλικά
  • 1 κ. Αλεύρι (περίπου)
  • 250 γραμ. Βούτυρο
  • 1 Μπέικιν
  • 3 Αυγά
  • 2 Κρόκους Αυγών
  • 200 γραμ. Ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
Για την Γέμιση
  • 300 γραμ. Μερέντα
  • 2 κ.γ. Κανέλα
Για την διακόσμηση
  • Σοκολάτα Κουβερτούρα
  • Καραμελωμένα Καρύδια ή Φουντούκια
Εκτέλεση









  • Χτυπάμε το βούτυρο (θερμ.δωματίου) μαζί με τα αυγά και τους κρόκους, την βανίλια και την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το Αλέυρι μαζί με το μπέικιν και φτιάχνουμε μια ζύμη μέχρι που δέν θα κολάνε τα χέρια μας.
  • Τυλίγουμε την ζύμη με πλαστική μεβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Ανακατεύουμε την Μερέντα με την Κανέλα.
  • Παίρνουμε απο την ζύμη και κόβουμε μπαλάκι ίσα με ένα καρύδι, το ανοίγουμε στην παλάμη του χεριού μας και αλοίφουμε λίγη μερέντα στην μέση με ένα μαχαίρι.
  • Κλείνουμε προσεκτικά, κάνουμε ένα μπαλάκι και μετά δίνουμε σχέδιο στα μελομακάρονα μας. Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολα. Αφήνουμε για 30 λεπτά και πάλι στο ψηγείο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε την σοκολατένια κουβερτούρα, καρύδια ή τα φουντούκια.


  • http://syntagoula.wordpress.com
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου