Τι χρειαζόμαστε:
Πως το κάνουμε:
- Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη καλά.
- Μόλις φουσκώσει ο χυλός, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά-ζάχαρη, το βούτηρο, το μαχλέπι, το αλάτι, τη βανίλια και σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα.
- Γεμίζουμε μπουκάλια πλαστικά βραστό νερό, τα βάζουμε ξαπλωτά και από πάνω βάζουμε το σκεύος με το ζυμάρι και τυλίγουμε με κουβέρτα. Το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει πλάθουμε τα τσουρέκια μας, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε πάνω σε μπουκάλια βραστό νερό, τα σκεπάζουμε για να ξαναφουσκώσουν.
- Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄της ώρας στους 170 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι να τα αφήσετε να φουσκώσουν καλά, να μην βιαστείτε να τα βάλετε για ψήσιμο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διαβάστε περισότερο: Τα τσουρέκια της Μαρίας http://www.sintagespareas.gr/sintages/ta-tsourekia-tis-marias.html#ixzz2MonxT8LH
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου