Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΦΑΓΟΠΥΡΟ





Παραπλανητικά όμοιο με δημητριακό, το φαγόπυρο είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος ενός φρούτου (συγγενούς με το ραβέντι).
Το φυτό είναι αυτοφυές στην Ασία και τη Βόρεια Ευρώπη. Από την Κίνα η καλλιέργειά του διαδόθηκε στη Ρωσία και την Πολωνία αλλά και στην Ολλανδία, τη Γαλλία κι αργότερα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τι μας προσφέρει: Εκτός από τη συνεισφορά του στην ισορροπημένη χοληστερίνη, υπάρχουν υπόνοιες ότι το φαγόπυρο μπορεί να βοηθά στη ρύθμιση της ινσουλίνης και ως εκ τούτου του διαβήτη. Η θρεπτική του αξία: Αποτελεί πολύ καλή πηγή μαγγανίου, μαγνησίου και ινών. Περιέχει δυο σημαντικά για την υγεία φλαβονοειδή καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα βασικά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης, πράγμα που ανεβάζει την ποιότητα της πρωτεϊνης του. Πώς θα το αξιοποιήσετε: Συχνά σερβίρεται σαν εναλλακτικό του ρυζιού ή του κουάκερ. Το αλεύρι του φαγόπυρου, καθώς δεν περιέχει γλουτένη, συχνά αναμιγνύεται με άλλα αλεύρια για την παρασκευή ψωμιού, ενώ σκέτο κάνει γευστικές τηγανίτες και κρέπες. Για το μαγείρεμά του θα χρησιμοποιήσετε δυο μέρη νερό ή ζωμό για ένα μέρος φαγόπυρο. Όταν πάρει το νερό βράση, ρίχνετε το φαγόπυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Μαγειρεμένο, μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες ή φαγητά της κατσαρόλας. Ή, αφού κρυώσει, να του προσθέσετε ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αρακά, κολοκυθόσπορους και κρεμμυδάκια ή διάφορους άλλους ανάλογους συνδυασμούς, για ένα ελαφρύ γεύμα.
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤΕΡ ΜΑΣ
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ,ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΚΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ”ΓΚΟΥΡΟΥ”ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ!
http://www.bodytalk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου